Ghid Utilizare & Întreținere

Vă recomandăm să nu folosiți niciun fel de produse de curățare care conțin solvenți chimici, alcool sau care sunt abrazive. Orice soluție trebuie încercată înainte pe o suprafță mică, ascunsă. Pentru prezervarea calității produselor vă recomandăm să evitați expunerea prelungită directă la lumina de soare. Expunerea prelungită, directă la lumină solară poate cauza decolorarea sau schimbarea culorii într-o nuanță mai închisă la anumite tipuri de lemn, crăpături, sau îngălbenire.

Protejați întotdeauna suprafețele de obiecte fierbinți, umede, lichide sau colorate cum ar fi lumânări, vaze, pahare, sticle, creme, etc. Vă recomandăm să folosiți suporturi sau fețe de masă pentru pahare, sticle, farfurii, căni de ceai sau cafea, reci sau fierbinți.

Recomandăm să curățați regulat suprafețele obiectelor de mobilier și să mutați în mod regulat accesoriile pe care le țineți pe aceste suprafețe. Multe din aceste accesorii sunt prevăzute cu piciorușe de plastic antiderapante, care în contact prelungit cu suprafețele pot provoca decolorarea sau distrugerea suprafețelor dacă nu sunt mutate în mod regulat. Toate suprafețele de lemn trebuie protejate în acest fel și niciun obiect de plastic, piele colorată, etc și niciun accesoriu nu ar trebui lăsat în aceeași poziție, nemișcat pentru vreme îndelungată pentru că ar putea produce deteriorări ale suprafețelor de lemn.

Recomandăm să nu plasați niciodată obiectele lângă surse de căldură, cum ar fi radiatoare sau alte surse de căldură.

Produsele destinate interiorului nu vor fi folosite niciodată în exterior.

Toate produsele realizate din materiale naturale vor prezenta anu-mite variații, astfel încât fiecare obiect va fi unic în felul său, ceea ce, credem noi, îl face mai frumos.

Vă rugăm să respectați instrucțiunile de asamblare sau instalare și folosință. Nerespectarea acestora poate cauza deteriorarea obiectelor.

Vă rugăm să aveți în vedere că obiectele decorative nu sunt și nu ar trebui să fie folosite niciodată ca jucării.

Obiectele de mobilier, ca dealtfel toate obiectele, ar trebui tratate cu grijă și respect.

Nu mutați obiectele de mobilier prin tragere sau împingere, ci prin ridicare. Scaunele ar trebui apucate de sub șezut la mutare, mesele ar trebui apucate de partea care constituie cadrul principal care susține tăblia mesei și nciodată de partea superioră a tăbliei. Când deschideți un sertar, trageți de ambele mânere sau butoane ale sertarului, niciodată nu tragți doar de unul din mânere. Nu vă lăsați niciodată pe spate cu un scaun, astfel încât să râmână în contact cu podeaua doar două dintre picioarele scaunului, pentru că este o manevră periculoasă și pentru dumneavoastră și pentru cei din apropiere, cât și pentru scaun. Nu folosiți niciodată un raft ca pe o scară pentru a accesa rafturi superioare. Este periculos atât pentru dumneavoastră, pentru cei din apropierea dumneavoastră și ar putea produce deteriorarea raftului și a întregii piese de mobilier.

Pentru a evita zgârierea parchetului prin operațiunile de manipulare zilnică obișnuită, montați dispozitive de pâslă la baza picioarelor scaunelor și a altor obiecte de mobilier.

  • Fiind un material viu, lemnul se transformă în cursul timpului, (lemnul “lucrează”) mai ales atunci când este expus la lumina solară sau umiditate, ceea ce poate determina anumite schimbări graduale în nuanță și în structura acestuia în timp, mai ales în primele luni. Dat fiind faptul că lemnul este un material higroscopic absoarbe umiditatea sau își pierde umiditatea în funcție de mediu, obiectele din lemn ar trebui folosite în încăperi cu o umiditate relativă de 50-60%, la o temperatură de aproximativ 20° Datorită acestei sensibilități la temperatură și umiditate recomandăm să folosiți în mod optim obiectele de lemn în cursul sezonului rece. Fiind un material higroscopic lemnul masiv poate deveni aspru sau poate prezenta crăpături atunci când este supus la schimbări mari de temperatură și umiditate. Aceasta este o caracteristică naturală a lemnului masiv și nu este considerată a fi un defect. Pentru a preveni producerea acestora, este important să măsurați umiditatea în încăpere cu un higrometru și să vă asigurați că umiditatea este la nivelul recomandat (50-60%). De obicei sistemele de încălzire duc la scăderea umidității aerului și în aceste situații recomandăm utilizarea unui umidificator. În situația în care umiditatea este peste 50-60% recomandăm utilizarea unui dezumidificator.
  • Întreținerea zilnică se face cu o cârpă curată și uscată de bumbac. Nu se recomandă folosirea apei sau a unei cârpe ude care ar determina degradarea obiectului de lemn.
  • Dacă folosiți produse de curățenie destinate curățării lemnului sub formă de spray, evitați să aplicați spray-ul direct pe suprafața de lemn, ci mai degrabă pe o cârpă curată și uscată. Înainte de a folosi orice produs de curățare încercați întâi pe o porțiune mică, ascunsă.
  • Vă rugăm să evitați plasarea oricăror lichide, obiecte ude, umede sau cu grasimi pe suprafețele de lemn, acestea ar putea produce deteriorarea suprafeței de lemn. În caz de pete, recomandăm folosirea unei cârpe curate și uscate din bumbac. Suprafața trebuie curățată imediat după ce pata a fost îndepărtată, așa încât să se evite ca orice lichid să rămână în contact cu suprfața lemnului.
  • Vă rugăm să evitați să scrieți pe suprfețe de lemn și atunci când o faceți, vă rugăm să plasați hârtia pe o suprafață de suport astfel încât să evitați zgârierea suprafței de lemn.
  • Vă rugăm să evitați mutarea foarte frecventă a obiectelor de mobilier din lemn cum ar fi dulapuri sau comode, acest lucru poate duce la deficiențe în funcționarea optimă a ușilor sau sertarelor.
  • Vă rugăm să evitați încărcarea excesivă a rafturilor unei piese de lemn și să fiți atenți ca încărcătura să fie distribuită în mod egal pe raft. Încărcătura maximă pe raft nu ar trebui să depășească mai mult de 6-7 kg, pentru că încărcarea excesivă a unor rafturi ar putea determina decalibrarea piesei de mobilier.

Obiecte de de mobilier vopsite / pictate

Ștergeți de praf cu o cârpă curată, puțin umedă, cel puțin o dată pe săptămână. Vă rugăm să nu lăsați niciodată urme de apă pe suprafațele obiectului, ar putea lăsa pete permanente după ce s-au uscat.

Piese furniruite

Furnirul este realizat din lemn natural care este tăiat în foi foarte subțiri care au grosime de aproximativ 1,2 mm. Aceste foi sunt aplicate și lipite prin presare pe suprafața care poate fi MDF, PAL, etc.

Pentru că furnirul este lemn recomandăm curățarea fieselor furniruite cu o cârpă curată și uscată din bumbac. Vă rugăm să evitați contactul acestor piese cu orice lichide, grăsimi, creme pentru că acestea ar putea produce deteriorări piesei de mobilier furniruite. În caz de pete, recomandăm îndepărtarea imediată a petei, astfel încât niciun lichid sau grăsime să nu râmână în contact cu suprafața furniruită.

În primele luni de utilizare materialele folosite la umplutura pernelor(spumă poliuretanică, latex, pene și puf, etc.) pentru canapele și fotolii se va lăsa treptat și ușor, după care va ajunge la forma finală, stabilizându-se. Acesta este un proces firesc de reașezare a structurii.

Prin folosirea frecventă și îndelungată acestea vor suferi variate modificări care sunt firești. Tasarea umpluturilor pernelor, ușoara deformare a acestora, întinderea țesăturii sau modificarea unor materiale textile (mătuirea, lustruirea, etc.) de-a lungul timpului sunt considerate firești și apar ca rezultat al uzurii în timp, într-o utilizare normală.

Pentru a evita viitoare deformări ale pernelor de șezut mobile reco-mandăm schimbarea pernelor între ele, pentru a asigura o expunere uniformă la uzură.

În cazul pernelor cu umplutură de pene și puf recomandăm baterea ușoară a acestora pentru remodelare, astfel încît umplutura de pene și puf să fie distribuită în mod uniform și perna să își mențină forma. Pentru a păstra forma canapelelor și a fotoliilor pentru o perioadă cât mai lungă, este foarte important să nu săriți cu picioarele pe ele, să nu vă așezați pe brațele sau pe spătarul lor pentru ca se pot produce deteriorări ale acestora. În cazul canapelelor extensibile, săriturile pot deforma mecansimul acestora. Evitați să vă așezați pe marginea extensiei pentru că ar putea ca aceasta să se îndoaie.

Pentru curățarea obiectelor tapițate recomandăm aspirarea acestora săptămânală, folosind peria de aspirator destinată tapițeriilor. Vă rugăm să nu frecați prea tare suprfața, această procedură ar putea deteriora suprfața aspirată, sau ar putea cauza ușoare decolorări ale materialului textil.

Vă rugăm să evitați contactul suprafețelor tapițate cu orice lichide, grăsimi, creme, oje sau orice tip de mâncare sau băutură. În caz că ați pătat suprafața, interveniți imediat cu o cârpă curată și moale de bumbac și absorbiți pata cât de repede. În cazul în care că vreți să folosiți un produs de curațare destinat obiectelor tapițate, vă rugăm să încercați întâi produsul pe o suprafață mică, ascunsă și abia apoi să îl folosiți pentru zona pătată, dacă nu ați observat nicio decolorare sau colorare a țesăturii in zona testată.

În cazul gumei de mestecat care trebuie îndepărtată de pe țesătură, puteți încerca plasarea unor cuburi de gheață într-un sac de nylon pe urmele de gumă de mestecat. Întărirea gumei de mestecat face mai ușoară îndepărtarea acesteia.

În cazul produselor tapițate in materiale deschise la culoare (alb, crem, ivory, bej deschis, etc.) e bine de știut că acestea sunt sensibile la migrarea culorilor mai închise(negru, maro, violet, albastru, verde, etc.) atunci când acestea intră în contact(denim închis, îmbrăcăminte, marochinărie în culorile menționate mai sus. Deși nu se întâmplă foarte des, vă rugăm să fiți atenți și să vă protejați produsele tapițate în aceste situații folosind o protecție pentru canapea sau fotolii, cum ar fi o pătură sau alte tipuri de protecție pe care le găsiți potrivite, pentru a evita colorarea tapițeriei de culoare deschisă.

În cazul canapelelor și fotoliilor dehusabile recomandăm curățarea profesională a acestora în curățătorii specilizate.

Vă rugăm să evitați expunerea directă prelungită a obiectelor de mobilier tapițate la lumină de soare. Ca și în cazul celorlalte obiecte de mobilier, expunerea prelungită directă la lumina de soare poate cauza decolorări și degradări ale materialului textil.

Vă rugăm să folosiți obiecte tapițate în condiții optime de umiditate și temperatură.

În cazul obiectelor tapițate în piele vă rugăm să luați în considerare următoarele aspecte:

Vă rugăm să evitați expunerea acestor obiecte în lumină de soare di-rectă sau lângă surse de căldură.

Vă rugăm să evitați contactul acestor obiecte cu orice lichide, sau cu obiecte ascuțite.

Vă rugăm să evitați orice pată de lichide, incuzând apa, creme, loțiuni. În cazul unei pete, absorbiți imediat folosind o cârpă curată și uscată.

Curățați de praf prin aspirare, folosind peria destinată tapițeriei, în mod regulat.
EVITAȚI folosirea de detergenți, amoniac, uleiuri, ojă, lacuri și creme sau loțiuni corporale de îngrijire umană.

Pentru curățarea suprafețelor de piele, recomandăm folosirea de produse specilializate pentru curățarea obiectelor de piele. Vă rugăm să fiți atenți și să respectați instrucțiunile de folosință ale acestor produse specializate de curațare și întreținere a pielii.

Pentru obiectele tapițate în blană de oaie sau de miel recomandăm curățarea lor prin aspirare și aerisirea lor periodică.

În caz de pete, recomandăm ca petele să fie imediat tratate folosind o mixtură de apă călduță cu un șampon pentru lână. Aplicați pe pată puțin din mixtura de apă cu detergentul pentru lână. Folosind un burete curat, îndepărtați apa cu detergent cu apă călduță, având grijă să îndepărtați orice exces de apă cu un burete curat, foarte bine stors.

NU plasați niciodată obiectul de mobilier în lumină directă de soare, acest lucru poate cauza schimbarea culorii.

Frumusețea materialelor ca marmura și piatra este că sunt unice, nu există două piese identice. Formate în mii de ani, fiecare piesă poarta urmele propriei istorii. Imperfecțiunile naturale fac ca fiecare piesă să fie unică și prețioasă.

Lemnul pietrificat este este un material foarte frumos care este rezultatul unui lung proces de permineralizare, un proces care trans-formă lemnul în piatră. Lemnul pietrificat este o fosilă formată în milioane de ani, un prces îndelungat în care copaci căzuți au fost acoperiți de sedimente sau cenusșă vulcanică și au fost conservați datorită lipsei de oxigen. Deprivarea de oxigen a prevenit procesul descompunerii și în timp s-a produs cristalizarea acestora. Toate materialele organice au fost înlocuite de minerale în acest proces faorte îndelungat.

Întreținerea acestor materiale prețioase și naturale presupune ca niciodată să nu lăsăm să se usuce pe aceste suprafețe lichide precum apa, cafeaua, sucuri sau orice altfel de lichide, pentru că asta ar deteriora suprafețele de marmuă, piatră sau lemn pietrificat.

Nu plasați niciodată fructe acide pe suprafețele acestor materiale. Evitați folosirea de produse chimice sau corozive. Folosiți suporturi pentru pahare sau pentru farfurii atunci când doriți să plasați obiecte fierbinți pe aceste suprafețe. Dacă vărsați din greșeală un lichid pe suprfața obiectului de marmură, piatră sau lemn pietrificat, folosiți un șervețel menajer și tapotați pata, lăsând pata să se absoarbă.

NU frecați, asta ar împrăștia lichidul vărsat. Folosiți un produs de curățare ușor, nonabraziv ca să preveniți ca pata de lichid vărsată să se usuce pe suprafață, sau să fie absorbită de suprafața marmurei, pietrei sau lemnului pietrificat. Curățați de praf o dată sau de două ori pe săptămână cu o cârpă moale, curată și moale. Spălați din când în când cu o cârpă curată și puțin umezită cu apă călduță, adăugând dacă e necesar o cantitate mică de deter-gent de vase cu PH neutru în apa caldă. Aveți grijă să îndepărtați apa cu săpun, curățând suprafața cu o cârpă curată, ușor umezită. Nu folosiți în acest proces partea abrazivă a unui burete de bucătarie, nici bureți din sârmă metalică sau alte instrumente abrazive pentru că există riscul să zgâriați suprafața curățată. Evitați folosirea produselor de curățat bucătăria sau baia, precum și produsele de curățat care conțin mici particule abrazive sau produse care conțin clor.

Avem în vedere următoarele când ne referim la materiale: fier, cupru, zinc, aluminium, tablă, plumb și aliaje precum oțelul, alama și bronzul.

Vă recomandăm să folosiți obiectele de mobilier din metal numai în interior, dacă nu există mențiunea că sunt destinate și exteriorului.

Pentru curățare folosiți o cârpă curată și moale. Evitați folosirea unor produse de curățare care conțin chimicale sau care conțin microparticule abrazive. Evitați folosirea apei sau a produselor de curățat geamuri. Evitați plasarea obiectelor fierbinți pe suprafața obiectelor metalice. Evitați folosirea obiectelor realizate din metal în saune sau în medii umede.

Alama este un aliaj realizat dintr-o combinație de cupru și zinc. Alama netratată va începe să oxideze din momentul în care este expusă la aer, astfel încât unele obiecte de alamă pot avea deja pete mai întunecate. Acestea nu sunt un defect, ci reprezintă mai degrabă caracteristici ale frumuseții unui obiect din alamă. Fiecare piesă va fi unică în felul ei.

În cazul alamei polișate recomandăm folosirea unui polish pentru metale aplicat cu ajutorul unei cârpe moi, curate și evitarea folosirii apei. Vă rugăm să aveți în vedere că polișarea prea intensă ar putea cauza deteriorarea suprafeței.

În cazul produselor care sunt lăcuite pentru protecția împotriva oxidării, folosiți doar o cârpă uscată, moale și curată.

Laminatele HPL sunt realizate din multiple straturi de hârtie impregnate cu rășină și fuzionate și presate la o presă de înaltă presiune și la o temperatură ridicată. Rezultă un material care este foarte ușor de întreținut, cu o rezistență foarte mare la uzură și care este rezistent la apă.

Ca și în cazul celorlalte obiecte, este recomandată evitarea expunerii directe la lumina de soare pentru a evita decolorarea.

Pentru curățarea obiectelor de mobilier și a celorlalte obiecte realizate din HPL, folosiți o cârpă de bumbac curată și umedă sau un burete curat, umezit. În cazul în care sunt foarte murdare folosiți un pic de detergent, ideal cu un PH 7, în apa pentru curățare și asigurați-vă că îndepărtați toate urmele de apă cu detergent de pe suprafața curățată.

Cimentul este un material natural, poros din care sunt produse dif-erite obiecte. Folosința regulată va transforma obiectul din ciment de-a lungul timpului. Obiectul va începe să prezinte mici imperfecțiuni, care vor adăuga la persoanlitatea și unicitatea acestuia.

Curățarea periodică a obiectelor din ciment va asigura o viață mai lungă a acestor obiecte și le va spori frumusețea. Suprafațele de ciment pot fi curățate cu un amestec de apă și săpun. Aveți grijă să îndepărtați apa cu săpun, curățând suprafața cu o cârpă curată, ușor umezită, foarte bine stoarsă, apoi uscați suprafața cu o cârpă curată și uscată.

Pentru a menține frumusețea obiectelor de ceramică folosiți un burete non-abraziv sau o cârpă moale cu o soluție din apă caldă cu puțin săpun de vase pentru curățarea acestora. Puteți folosi deter-gent de vase obișnuit.

Evitați folosirea de detregenți sau produse de curățare care conțin chimicale sau micro particule abrazive.

În ceea ce privește obiectele din ceramică vechi, vă rugăm să aveți în vedere că aveți un obiect valoros, perfect în imperfecțiunea lui, care prezintă crăpături, mici fisuri sau alte minunate imperfecțiuni dobândite în decursul anilor. De preferat ar fi să le ștergeți de praf cu o cârpă curată și uscată. În caz de murdărie pot fi curățate cu o soluție din apă și puțin săpun de vase, folosind o cârpă curată sau un burete. Aveți grijă să îndepărtați apa cu săpun, curățând suprafața cu o cârpă curată, ușor umezită, foarte bine stoarsă, apoi uscați suprafața cu o cârpă curată și uscată.

Ratanul este obținut dintr-o specie de palmier cățărător care crește în Asia de Sud—Est.

Este un material natural, astfel încât fiecare piesă realizată din ratan va prezenta ușoare variații de culoare, ceea ce este o caracteristică a materialelor naturale.

Curățarea se face cu o cârpă curată și uscată. O dată la lună poți folosi o soluție de apă cu săpun obținută dintr-un litru de apă caldă în care ați dizolvat o lingură de fulgi de săpun. Lăsați apa cu săpun să penetreze ratanul. Îndepărtați urmele de apă cu săpun folosind o cârpă curată, îmbibată în apă și bine stoarsă.

Obiectele din ratan pot fi folosite în exterior, dacă nu este menționat că sunt destinate doar interiorului la descrierea produsului. Dacă obiectele din ratan sunt folosite în exterior, depozitarea lor ar trebui făcută în interior pe timp de ploaie sau ninsoare, sau dacă sunt depozitate în exterior, în zilele ploioase și reci este recomandată utilizarea unor huse protectoare.

NU este recomandat să lăsați obiectele din ratan în ploaie.

Rafia este o fibră obținută din variate specii de palmier care cresc în Africa tropicală. Aceste fibre sunt obținute din nervurile și din teaca frunzelor acestor palmieri.

Este un material natural, astfel încât fiecare piesă realizată din rafie va prezenta ușoare variații de culoare, ceea ce este o caracteristică a materialelor naturale.

Curățați cu o cârpă curată și umedă. În caz de pete, interveniți imediat cu cărpă curată și umedă și absorbiți pata.

Evitați folosirea produselor de curățare chimice sau abrazive.

Gențile de rafie atrag praful și murdăria în detaliile împletiturii lor, astfel încăt folosirea unui aspirator este foarte eficientă de a curăța o geantă de rafie. Folosiți peria pentru tapițerie când aspirați.

În caz de murdărie curățați folosind un amestec de apă călduță cu câteva picături de detergent de vase, frecând ușor zona pătată sau murdară cu o periuță de dinți înmuiată în mixtura de apă cu detergent de vase. Îndepărtați apa cu detergent și murdăria folosind o cârpă curată, înmuiată în apă. Nu folosiți foarte multă apă. După clătire, ștergeți cu o cârpă uscată pentru a îndepărta urmele de apă. Lăsați la uscat într-o zonă bine aerisită.

Bambusul este o plantă care are una din cele mai ridicate rate de creștere din lume. Fiind foarte flexibil și totodată foarte rezistent și ușor, este un material natural care este folosit adesea în producția de mic mobilier sau obiecte de iluminat.

Pentru a curăța structura lămpilor realizate din bambus, este suficient să le ștergeți de praf cu o cârpă moale și curată.

Dacă sunt foarte murdare, puteți folosi o cârpă moale și curată puțin umezită. Ștergeți ușor. Atenție! Vă rugăm să respectați toate instrucțiunile privind utilizarea și întreținerea obiectelor de iluminat menționate mai sus.

Pentru curățare folosiți o cârpă curată și moale îmbibată în apă caldă, asigurându-vă că evitați ca marginile oglinzii să rămână ude.

Evitați folosirea produselor de curațare acide sau alcaline, a pudrelor sau cremelor de curățare abrazive, precum și a intrumentelor de curățare abrazive cum ar fi lâna de oțel.

În caz că sunt foarte murdare, folosiți produse comerciale de curățat geamuri care NU conțin amoniac sau oțet.

Recomandăm să mutați oglinzile numai când este necesar, evitând mutarea lor în repetate rânduri.  Oglinzile sunt fragile și există riscul de a fi deteriorate la mutare.

  • Vă rugăm să aspirați covoarele frecvent. Este firesc să piardă fire și fibre sau puf, surplusul de scame nu este un defect de fabricație, este un proces natural pentru covoarele noi. Aspirați covorul atât pe față cât și pe dos, dacă covorul este plasat într-o zonă de trafic.
  • În cazul în care ați vărsat lichide accidental pe covor, folosiți hârtie menajeră albă și tamponați zona până la absorbția lichidului, continuând sa folosiți o nouă hârtie absorbantă până când hârtia folosită nu mai prezintă urme din lichidul vărsat pe covor. Evitați frecarea petei, deoarece aceasta ar putea deteriora covorul. Dacă este cazul, folosiți un cuțit sau o lingură sau lingurița pentru a îndepărta resturi solide scăpate pe covor.
  • Rotiți covorul periodic pentru ca acesta să fie supus la o uzură egală, mai ales daca covorul e este amplasat într-o zonă de trafic.
  • Evitați folosirea apei la curățare.
  • Dacă folosiți un produs de curățat covoare, vă recomandăm să testați această soluție mai întâi pe o porțiune mică, ascunsă, înainte de aplicarea ei pe întregul covor. Vă recomandăm să respectați instrucțiunile de folosință ale producătorului când folosiți soluția de curățat.
  • Recomandăm o curățare profesională specilizată pentru covor, cel puțin o dată pe an.
  • Expunerea directă la lumina solară poate determina decolorări.
  • Evitați expunerea covorului la surse de căldură.
  • Pentru prevenirea alunecării covorului pe suprafețe lustruite, folosiți antiderapante sub toate covoarele.
  • Pentru depozitarea covorului curățați covorul, aplicați soluții anti molii, facți covorul rulou cu firele în interior, aplicați o folie protectoare din hârtie sau înfășurați-l în pânză și depozitați într-o încăpere întunecată în care nu este umezeală. Nu împachetați covorul în plastic. Hârtia și pânza respiră, plasticul nu. Depozitați covorul sul în picioare, nu culcat.
  • Pentru covoarele în formă de piele de vacă printate, cu dosul realizat din cauciuc recomandăm folosirea unui detergent cu un PH neutru (PH 7 — PH 9). Poate fi spălat cu apă rece (la 30°C) cu detergentul mai sus menționat. Se poate spăla la mașina de spălat, la un program de spălare eco, la o temperatură de 30°C. Evitați folosirea de detergenți care conțin agenți de înnălbire optici (OPA — Optical Brightening Agents), agenți fluorescenți, sau clor! Se lasă la uscat într-o zonă ventilată, fie pe un suport de uscat rufele sau întins pe o supfață plană.
  • Depozitarea covorului se face ca și în cazul celolalte covoare rulându-l în sul, cu fața covorului la interior.
  • Evitați împăturirea covoarelor când le depozitați. Împăturirea ar putea produce deteriorarea covoarelor și în cazul acestui covor ar putea deteriora cauciucul de pe dosul covorului (ar putea apărea crăpături).

Curățați obiectele din plastic cu o cârpă curată și uscată.

În caz de murdărie folosiți o cârpă moale și curată cu apă călduță în care ați pus un pic de detergent. Evitați orice produs de curățenie abraziv pentru că folosirea acestora ar putea cauza mici zgârieturi. Nu folosiți alcool sau detergenți agresivi, sau solvenți. Evitați folosirea oricăror creme sau pudre abrazive și aveți grijă să nu zgâriați suprafața în niciun fel. 

Obiectele vechi au o patină dobândită în ani, urme vechi, crăpături, părți deteriorate, etc, caracteristici care adaugă la individualitatea și valoarea acelui obiect care ar trebui conservate, respectate și iubite.

Pentru curățare folosiți o cârpă curată și moale de bumbac și ștergeți cu grijă praful de câte ori e nevoie. În cazul în care credeți că e nevoie, puteți folosi pentru curățare o cârpă curată îmbibată în apă și foarte bine stoarsă. Uscați imediat cu hârtie absorbantă sau cu o cârpă uscată.

În cazul unor lichide vărsate sau urmelor lăsate de pahare sau sticle interveniți imediat cu hârtie absorbantă sau o cârpă uscată până când lichidul este în intregime absorbit.

Preferăm să lăsăm obiectele vechi în starea în care sunt, nu aplicăm ceară sau alte soluții.

Ca și în cazul celorlalte piese de mobilier lumina solară, umiditatea, încălzirea centrală pot afecta materialele organice cum sunt lemnul, țesătura sau pielea obiectelor vechi.

Evitați expunerea directă prelungită la lumina solară pentru că ar putea produce deteriorări obiectelor.

Fluctuații în temperatură și umiditate pot provoca deteriorări ale obiectelor vechi. Temperatura ambientală ar trebui să fie pe cât posibil constantă. Umiditatea ideală este undeva între 45-55%. Aerisiți bine încăperile.

Vă rugăm să respectați instrucțiunile referitoare la mutare și manipulare menționate mai sus.

Bijuteriile noastre sunt piese speciale, lucrate manual din materiale menționate la fiecare în parte.  Sunt piese alese cu grijă pentru design-ul lor și pentru măiestria cu care au fost realizate. Fiind realizate manual, de obicei sunt fragile și au nevoie de grijă și blândețe atunci când sunt utilizate sau păstrate.  Pentru a asigura bijuteriilor o viață cât mai lungă și ca să puteți să vă bucurați de ele vreme îndelungată vă rugăm să aveți în vedere următoarele reguli de utilizare și depozitare.

Nerespectarea acestor reguli de utilizarea ar putea provoca deteriorarea piesei sau a unor elemente ale bijuteriei.

  • Îndepărtați bijuteriile când faceți duș sau baie și când vă spălați pe mâini, când sunteți pe plajă, când faceți baie in apă de mare, ocean sau în piscină.
  • Evitați pulverizarea de parfum, deodorant, fixative de păr sau alte tipuri de spray-uri de păr pe bijuterii, există riscul de deteriorare a bijuteriei. Așteptați 10 minute după ce ați aplicat parfumul înainte de a purta bijuteria.
  • Evitați să purtați bijuterii atunci când vă dați cu cremă de mâini, loțiune de corp, vă aplicați o mască, sau farduri. Evitați orice contact al cremelor, loțiunilor de corp, fardurilor cu bijuteriile. Nu purtați bijuteriile dacă pielea sau materialele cu care intră în contact bijuteriile sunt proaspăt umede sau imprimate cu spray-uri, parfumuri, detergenți, produse petro-chimice, etc.
  • Evitați contactul bijuteriilor cu produse de curățenie, în special produse pe bază de clor.
  • Evitați contactul bijuteriilor cu medii distructive precum: solvenți, adezivi, acizi, săruri, acid acetic, detergenți, cu diluanți, lac de unghii, acetonă, benzină, motorină, substanțe corozive sau abrazive, praf, fum, foc, ploaie acidă.
  • Nu purtați bijuteriile atunci când faceți curățenie, spălați vasele, deoarece compușii chimici din produsele de curățenie le pot afecta.
  • Nu purtați bijuteriile atunci când faceți sport, sau grădinărit sau orice altă activitate fizică care are ca rezultat transpirația abundentă a corpului.
  • Nu supuneți bijuteriile la șocuri mecanice: lovituri, izbituri, rupere, zgârieturi, îndoiri etc.
  • Nu purtați bijuteriile pe timpul somnului.
  • Nu expuneți bijuteriile la soare pe o perioadă îndelungată, sau la surse de căldură cum ar fi foc deschis, apă clocotită, saună, dipozitive cu aer cald cum ar fi uscătoare de mâini, uscătoare de păr.
  • Folosiți cu grijă și delicatețe dispozitivul de deschidere-închidere acolo unde este cazul.
  • Feriți bijuteriile de accesul copiilor mici.
  • Bijuteriile trebuie păstrate în cutii sau casete compartimentate. Ideal ar fi ca fiecare piesă să fie depozitată într-un săculeț din material textil individual, în locuri uscate departe de bucătărie, baie sau duș, pentru a evita pătarea sau oxidarea lor excesivă. Evitați contactul lor cu umezeala și căldura pentru a preveni oxidarea lor.
  • Bijuteriile de argint oxidează în timp în contact au aerul, transpirația sau căldura excesivă. Oxidarea este un proces natural și nu reprezintă un defect.
  • Pentru îngrijirea bijuteriilor de argint vă recomandăm sa folosiți o cârpă moale, specială pentru curățarea acestora. Puteți folosi soluții speciale pentru curățarea argintului, pentru a le reda strălucirea. Vă rugăm să respectați instrucțiunile de folosință ale acestor produse când le folosiți.
  • Bijuteriile care au pietre semiprețioase nu se curăță cu soluții destinate curățării argintului, pentru că riscă să își schimbe culoarea. Pietrele naturale pot prezenta mici diferențe și imperfecțiuni de culoare sau crăpături, acestea nu sunt defecte, este aspectul lor natural.
  • Bijuteriile de argint cu șnur textil (brățări) au o sensibilitate și mai crescută la condițiile menționate mai sus și nerespectarea instrucțiunilor de utilizare va duce la deteriorarea și în final ruperea șnurului textil. Respectarea tuturor instrucțiunilor de utilizare va asigura bijuteriei o viață lungă.
  • Bijuteriile din argint nu se păstrează împreună cu bijuterii din bronz, alamă, oțel, etc, ci mai degrabă în condițiile menționate mai sus, în cutii sau saci din material textil.

Iluminarea spațiului este esențială pentru starea de bine a celor care trăiesc sau muncesc în acest spațiu. Când alegeți corpuri de iluminat, e bine să faceți un plan de iluminare al încăperii pornind de la diferitele tipuri de lumină care se folosesc pentru iluminarea spațiului.

Avem în vedere trei tipuri de lumină:

  • lumina ambientală sau generală este o lumină difuzată uniform în toată încăperea. Acest tip de lumină trebuie să existe în fiecare încăpere și este asigurat de lustre, candelabre, lămpi suspendate, plafoniere sau spoturi. Puteți alege două sau chiar mai multe obiecte de iluminat pentru iluminarea ambientală, în funcție de mărimea înăperii și detaliile arhitecturale și compartimentarea spațiului.
  • lumina de accent este o lumină care definește o anumită zonă sau pune în evidență anumite elemente decorative sau arhitecturale. Dacă optați pentru lumina de accent alegeți o veioză, o lampă pe picior, aplice de perete, o lampă de masă.
  • lumina de lucru/funcțională este lumina care este esențială în anumite zone destinate scrisului, cititului, lucrului, sau îngrijirii personale. Acest tip de lumină se poate obține alegând lămpi de birou, veioze, aplice sau lămpi suspendate.

Recomandăm folosirea unui plan de iluminat care are în vedere și include toate cele trei tipuri de lumină pentru a crea un spațiu interesant, vibrat și dinamic. În funcție de nevoie puteți aprinde toate tipurile de lumină în același timp sau puteți alege să puneți în evidență doar anumite zone sau elemente decorative sau arhitecturale. Lumina este unul din elelmentele importante în creearea atmosferei unei încăperi. Când construim atmosfera unui spațiu avem în vedere atât design-ul pieselor de iluminat precum și calitatea și cantitatea luminii.

Sursele de lumină pot emite trei tonuri de culoare, dată de temperatura de culoare a luminii, măsurată în grade Kelvin (K):lumină caldă, lumina neutră și lumină rece. Nu are de-a face cu căldura, ci cu culoarea luminii emise. Cu cât mai mare este indicatorul K cu atât mai rece este lumina și culoarea luminii este mai albă, cu cât e mai mic indicatorul Kelvin (K) lumina este mai caldă și culoarea luminii este mai galbenă. Pentru claritate menționăm că lumina unei lumânări are 1500 K și lumina zilei undeva între 5550 — 7000K.

Lumina caldă: 2200 — 3200K este o lumină cu o tentă gălbuie care este relaxantă și crează o atmosferă intimă. Becurile incadescente au de obieci acest tip de lumină.  Este ideală ca lumină ambientală în living, dining, dormitor (lumina rece este disruptivă pentru ritmul circadian și ne afectează calitatea somnului), băi (lumina caldă este mai flatantă).

Lumina neutră: 4000 — 4500K este o lumină mai albă care poate fi oarecum asemănătoare cu lumina zilei.  Acest tip de lumină ne ajută să stăm alerți și este de obicei folosită în medii de lucru și popate fi folosită ca lumină funcțională în birouri, bucătării, băi și ca lumină ambientală în garaje și alte spații secundare.

Lumină rece: 6000 — 6500K este o lumină rece cu o tentă de albastru, care este asemănătoare cu lumina de neon și nu este foarte odihnitoare pentru ochi.  Acest tip de lumină se folosește de obicei ca lumină funcțională în medii de lucru, garaje, zone de depozitare etc.

Un alt indicator care reprezintă fluxul luminos, respectiv cantitatea de lumină emisă pe metru pătrat, este exprimat în lumeni.

Un alt indicator specificat în descrierile tehnice ale obiectelor de iluminat este indicatorul IP (abreviere din limba engleză — Ingress Protection), un indicator care indică rezistența împotriva pătrunderii corpurilor străine și a lichidelor. Cifrele care urmează literelor IP indică gradul de protecție al elelmentelor interioare pe care carcasa exterioară o oferă împotriva intruziunii impurităților, praf, alte obiecte și apă. Prima cifră indică protecția împotriva obiectelor și materialelor solide. A doua cifră indică protecția împotriva lichidelor.

IP00 — fără protecție.

IP10 — protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 50mm, de ex. o mână, fără protecție împotriva apei.

IP11 — protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 50mm, de ex. o mână, protecție împotriva picurilor de apă verticali.

IP20 — protecție împotriva obiectelor solide mai mari de 12.5 mm, de ex. un deget, fără protecție împotriva apei.

În băi este recomandat să folosiți un minimum de IP44, (depinzând de zona în care sunt montate în baie), dar este de preferat să folosiți obiecte de iluminat cu un IP64 sau IP65.

În toate cazurile vă rugăm să consultați un specialist înainte de a monta obiectele de iluminat și să vă asigurați că alegeți un obiect de iluminat cu un IP potrivit pentru zona în care va urma să fie montat.

Vă rugăm să consultați detaliile tehnice menționate la fiecare obiect de iluminat selectat.

  • Conectarea lămpii la sursa de energie electrică se face doar de către specialiști, conform standardelor în vigoare privind instalațiile. În unele țări operațiunile de instalare pot fi efectuate numai de către un instalator autorizat. Contactați autoritatea locală care gestionează energia electrică pentru mai multe informații.
  • Atenție! Înainte de a începe instalarea obiectului de iluminat, întrerupeți alimentarea cu energie electrică, închizând siguranța din tabloul electric.
  • Vă rugăm să verificați ca toate elementele componente să fie complete înainte de a incepe instalarea.
  • Aveți grijă să nu deteriorați cablurile în timpul instalării.
  • NU depășiți voltajul indicat!
  • Evitați montajul obiectelor de iluminat pe medii umede, sau pe suprafețe conductoare.
  • Vă rugăm să nu lăsați la îndemâna copiilor, obiectele de iluminat, deși destinate uneori utilizării în camerele copiilor, NU sunt jucării!
  • Vă rugăm să respectați instrucțiunile de montaj.
  • Nu acoperiți lampa cu nimic
  • NU conectați și nu aprindeți obiectul de iluminat cât este încă ambalat.
  • Becurile și transformatoarele devin foarte fierbinți când sunt în funcțiune. Nu le atingeți imediat după ce ați stins lampa. Așteptați să se răcească, altfel există pericolul să vă răniți/ardeț Există risc de incendiu la utilizarea necorespunzătoare!
  • Curățarea se face întotdeauna numai la exterior și se face folosind un pămătuf de praf sau o cârpă curată și moale. Abajururile se pot aspira folosind peria specifică acestor operațiuni. Înainte de curățare întrerupeți întotdeauna conectarea la energie electrică, închizând siguranța din tabloul electric. Înainte de a începe curățarea lăsați să se răcească pentru 10 minute.
  • Evitați folosirea oricăror produse chimice sau abrazive, evitați orice contact al obiectelor de iluminat cu acizi, solvenți chimici sau orice alte lichide sau creme!
  • Vă rugăm să consultați cu atenție indicațiile pentru becurile care se potrivesc obiectului de iluminat selectat. Becurile au dulii diferite și au diferite unități de putere electrică (exprimată în Watt), astfel încât e important sărespectați indicațiile producătorului în privința becurilor folosite și să nu depășiți wataj -ul indicat de producător. Toate aceste detalii le veți regăsi la ”detalii tehnice” sub produsul selectat.
  • Evitați să lăsați obiectele de iluminat fără bec! Atenție ! Întrerupeți alimentarea cu tensiune electrică în lipsa becului.
  • În situația în care cablul flexibil exterior al obiectului de iluminat este deteriorat, este necesar să fie înlocuit de personal calificat, pentru preîntâmpinarea pericolelor. Întrerupeți alimentarea cu tensiune electrică înainte de orice operațiune de întreținere și înainte de instalare.
  • Evitați să aduceți orice material inflamabil în proximitatea unor obiecte de iluminat cu becuri de halogen. Acestea degajă o căldură foarte mare, așa încât ar fi periculos. Vă rugăm să purtați mănuși când manevrați becurile de halogen, dat fiind faptul că acestea sunt foarte sensibile la grăsime și pot fi afectate de uleiuri, grăsimi, chiar și grăsimea de pe mână.
  • Vă rugăm să folosiți obiectul de iluminat conform funcției predeterminate. De exemplu, nu folosiți un obiect de iluminar destinat interiorului în exterior!
  • Vă rugăm să nu aruncați la gunoiul menajer obiectul de iluminat care și-a încheiat ciclul de folosire. Vă rugăm să reciclați aceste obiecte în mod responsabil, în acest fel contribuiți la protecția mediului înconjurător.
  • Marcajul CE al unui produs, presupune că producătorul declară că produsul întrunește toate prevederile legale pentru marcaj CE și poate fi vândut în Aria Economică Europeană (EEA). Un produs CE este în conformitate cu specificațiile U.E. privind siguranța și sănătatea consumatorului, dar și a mediului.

Lumânările noastre parfumate sunt produse în Franța din ceară minerală și vegetală. Fitilul nu conține plumb. Ca să vă bucurați în siguranță de ele și pentru o bună, îndelungată utilizare (cât mai multe ore de ardere a lumânării), vă rugăm să respectați instrucțiunile de utilizare și depozitare de mai jos.

  • NU lăsați niciodată lumânările aprinse și nesupravegheate!
  • Evitați accesul copiilor și a animalelor de companie la lumânările aprinse, nu lăsați o lumânare aprinsă la îndemâna lor niciodată.
  • Evitați folosirea sau depozitarea de substanțe inflamabile în jurul lumânărilor aprinse.
  • Când aprindeți două lumânări lăsați întotdeauna minim 20cm între cele două lumânări.
  • Poziționați lumânarea aprinsă pe o suprafață rezistentă la temperaturi ridicate. Asigurați-vă că suprafața pe care poziționați lumânarea este plană și stabilă, nu este înclinată, sau nu are neregularități care ar putea face ca lumânarea să își piardă echilibrul și să se răstoarne.
  • NU poziționați lumînarea pe pervazul unei ferstre deschise! NU poziționați lumnânarea pe jos, există pericolul de răsturnare.
  • Nu permiteți flăcării de lumânare să atingă sticla recipientului.
  • Aerisiți bine camerele în care folosiți lumânarea parfumată. Aerisiți camera și după utilizarea lumânării. Evitați să se creeze curent în camera în care ardeți lumânarea.
  • NU plasați niciodată lumânarea aprinsă lângă draperii, perdele, pături, cărți sau alte obiecte, există riscul de incendiu.
  • NU dormiți niciodată cu lumânarea parfumată aprinsă în încăpere, pe post de lumină de veghe!
  • Atenție! Recipientul lumânării devine foarte fierbinte în timpul arderii. După stingere așteptați să se răcească și după aceea o puteți muta daca doriți.
  • Nu ardeți lumânarea parfumată până la final, când ceara rămasă este de aprox 0,5cm pe fundul recipientului, renunță la ardere.
  • Nu stingeți niciodată lumânarea cu apă sau alte lichide! Suflați ușor spre fitilul care arde. Dacă apare o bucățică arsă în vârful fitilului, nu îi permiteți să cadă în ceară, ci tăiați-o.
  • A nu se ingera!
  • Evitați poziționarea sau depozitarea lumânărilor în locuri foarte calde și expunerea directă la lumina de soare. Depozitați lumânările în locuri ferite de praf, căldură și de lumina soarelui.
  • Nu folosiți lumânarea dacă recipientul este deteriorat.
  • Nerespectarea acestor instrucțiuni poate duce la pericol de incendiu sau rănire.
  • Pentru siguranța dumneavoastră folosiți lumânările numai pentru scopul pentru care au fost create și cu respectarea instrucțiunilor și regulilor de folosință menționate mai sus.
  • Ardeți lumânarea parfumată câteva ore, maxim 4 ore, apoi vă recomandăm o stingeți. Dacă vreți să ardeți lumânarea pentru o perioadă îndelungată, vă recomandăm să faceți o pauză de 2 ore și apoi puteți să o reaprindeți.
  • Lăsați lumânarea să ardă până când întregul strat de ceară de la suprafață devine lichid, cel puțin două ore la prima utilizare. Când a devenit lichidă, mai puteți arde lumânarea încă o oră. Acest lucru este important pentru că în acest fel se evită crearea de așa-zise tuneluri, lumânarea nu va arde uniform data viitoare când o aprindeți dacă se formează aceste ”tuneluri”. Ceara are o ”memorie” și se va topi în funcție de urmele lăsate la arderea precedentă. Neresepctarea acestei recomandări va diminua orele de ardere ale lumânării.
  • Înainte de a aprinde lumânarea scurtați fitilul carbonizat cu o foarfecă la 5mm, astfel încât să evitați fumegarea, sau arderea cu flacară prea mare și lumânarea va arde uniform. Cu cât mai lung fitilul, cu atât mai repede va arde și se va consuma lumânarea. Tăierea regulată a fitilului va contribui la prelungirea duratei de folosință a luminânării.
  • Fitilul trebuie să fie întotdeauna centrat, vertical și tăiat la mai puțin de 1cm.
  • Evitați să plasați o lumânare aprinsă într-o cameră în care e curent, pentru că ar putea ca ceara să se topească neuniform și fitilul să de descentreze.
  • Poate cauza o reacție alergică pe piele, evitați contactul cu pielea. Dacă în mod accidental ceara a intrat în contact cu pielea, spălați mâinile cu apă multă și săpun. În caz că apar iritații de piele, cereți sfatul unui medic.
  • Acesta este un produs care, dacă intră în contact cu mediul acvatic, este nociv pentru organismele acvatice, poate avea efecte pe termen lung asupra mediului acvatic. Vă rugăm să fiți responsabili cu reciclarea recipientului după folosire.
  • Parfumul nostru de interior este produs în Franța și are următoarele ingrediente: alcool 80%, apă demineralizată 10%, parfum 10%. Conține cumarină (poate da reacții alergice).
  • Folosiți parfumul de interior aplicând cateva spray-uri numai în încăperi foarte bine aerisite. Folosiți la început o doză mai mică și în funcție de intensitatea dorită a mirosului puteți adăuga. Dacă vi se pare prea intens mirosul și ați folosit prea mult parfum, aersiți bine încăperea.
  • Evitați contactul cu ochii! Acesta este un parfum de interior și nu se aplică pe piele. Dacă din greșeală parfumul a intrat în contact cu pielea spălați bine cu multă apă cu săpun. Dacă accidental a intrat în contact cu ochii, clătiți bine cu multă apă. NU inhalați vaporii acestui parfum, în caz de inhalare ieșiți la aer și respirați aer proaspăt.
  • Dacă aplicați pe textile (draperii, tapițerie, etc) aplicați de la 20-30 cm, astfel încat cantitatea de parfum să ia contact cu țesătura în stropi foarte mici. Întotdeauna testați înainte pe o suprafață ascunsă, să vă asigurați că NU pătează țesătura.
  • Nu permiteți accesul copiilor la parfumul de interior!! În caz de ingestie accidentală consulați de urgență medicul, prezentându-i ingredientele parfumului.
  • Depozitați într-un loc departe de surse de căldură. Evitați expunerea directă prelungită la lumina soarelui.
  • Evitați să plasați sticla de parfum lângă surse de foc deschis, sau de căldură și NU direcționați niciodată spary-ul către o flamă (lumânare aprinsă, etc).
  • Acesta este un produs care, dacă intră în contact cu mediul acvatic, este nociv pentru organismele acvatice, poate avea efecte pe termen lung asupra mediului acvatic. Vă rugăm să fiți responsabili cu reciclarea recipientului după folosire.

Eșarfele și pașmina-urile noastre sunt țesute manual, pe războaie vechi, recuperate și restaurate, într-un mic orășel din Italia. Unele piese au detalii cusute de mână, sau franjuri la unul din capete. Mici imperfecțiuni sunt firești și adaugă la frumusețea imperfectă a unui obiect țesut manual, în tehnici tradiționale.

Cașmirul este una din cele mai prețioase fibre din lume și ne vom bucura ani de zile de frumusețea lui, dacă îl vom îngriji corect.

  • Vă recomandăm ca la sfîrșitul sezonului rece, înainte de a-l pregăti pentru lunile de depozitare în dulap, să curățați piesa dumneavoastră de cașmir. Poate fi curățată profesional, în curățătorii specializate, sau poate fi spălată manual.
  • Pentru spălare manuală recomandăm spălarea în apă rece folosind un detergent special pentru cașmir sau lână. Înainte de a introduce piesa de cașmir în apa cu detergent, asigurați-vă că detergentul este foarte bine dizolvat în apă. NU frecați și nu stoarceți piesa de cașmir. Lăsați în apă pentru 20-30 de minute. Clătiți cu apa curată, la aceeași temperatură cu apa de spălare. NU stoarceți, ci mai degrabă presați ușor de marginea lavoarului sau recipientului în care ați spălat și clătit.
  • Nu uscați la uscătorul de rufe! Așezați piesa pe un prosop uscat și faceți sul prosopul cu piesa de cașmir pentru a absorbi apa, apoi, imediat refaceți forma piesei de cașmir și așezați pe un prosop uscat, sau pe uscătorul de rufe. Feriți de surse de căldură și de lumina directă a soarelui.
  • Înainte de depozitare pentru o perioadă îndelungată, spălați piesa pentru că altfel, murdăria, urme de praf sau de piele moartă, chiar dacă abia vizibile, pot atrage moliile sau alte insecte.
  • Nu folosiți parfum sau alte spray-uri direct pe piesa de cașmir, ar putea să o păteze.

Ca să vă puteți bucura cât mai mult de eșarfa de mătase, vă rugăm să respectați următoarele reguli de utilizare și întreținere.

  • Când depozitați pe o lungă durată eșarfa de mătase folosiți săculeți de bumbac, sau folosiți cutia ei. Evitați depozitarea în medii umede.
  • Dacă este necesar să o călcați folosți fierul de călcat setat la indicatorul ”mătase”, și în orice caz evitați călcarea cu fierul de călcat foarte fierbinte. Folosiți o pânză de protecție la călcat și evitați aburul.
  • pentru curățare puteți folosi curățarea profesională specilizată
  • În situația în care acest lucru nu este posibil, puteți spăla manual eșarfa dumneavoastră de matase.
  • Pentru spălare manuală folosiți apă rece și un detergent special destinat rufelor delicate sau mătăsii.
  • Înainte de a introduce eșarfa de mătase în apa cu detergent, asigurați-vă că detergentul este foarte bine dizolvat în apă. NU frecați și nu stoarceți. Lăsați în apă pentru 5-10 minute, plimbând prin apă eșarfa.  Clătiți cu apa curată, la aceeași temperatură cu apă de spălare. NU stoarceți, ci mai degrabă presați ușor de marginea lavoarului sau recipientului în care ați spălat și clătit.

În cazul tuturor obiectelor, în cazul în care nu le mai folosiți, vă încurajăm să nu le aruncați la gunoi, ci să le reciclați sau să le donați.

Aceste produse decorative sunt lucrate manual și au aplicații de pene naturale.

  • Vă rugăm să folosiți un pămătuf pentru a șterge praful în mod regulat. Puteți folosi și o cârpă foarte moale, curată și uscată. Ștergeți foarte ușor praful.
  • Vă rugăm să tratați acest obiect fragil cu delicatețe.Penele lipite se vor desprinde dacă obiectul nu este manipulat cu grijă sau dacă cade pe jos.
  • Vă rugăm să îl țineți departe de surse de căldură sau de flacără directă, cum ar fi lumânări aprinse, etc.
  • Acest obiect nu este o jucărie, vă rugăm să nu permiteți accesul copiilor la acest obiect. Are mici detalii și elemente care se pot desprinde și pot fi înghițite de copiii mici. Unele detalii sunt realizate din sârmă și, manipulate greșit, pot produce înțeparea sau rănirea.
Ai nevoie de ajutor?

Contact our Customer Service for any questions regarding this item.

t. +40 21 318 8012 / +40 751 999 111Luni — Vineri. 11am — 7pm