Fabio Novembre

HORM & CASAMANIA

Fabio Novembre, născut în Lecce în 1966, este licențiat în arhitectură la Politehnica din Milano absolvind în anul 1988. Mai târziu, se mută la New York unde studiază cinematografia la Universitatea din New York.

În timpul șederii la New York o cunoaște pe Anna Molinari pentru care realizează primul său proiect de design interior, magazinul “Anna Molinari Bluemarine” în Hong Kong. În același an își deschide propriul studio de design la Milano. În anul 2003 devine art director pentru Bisazza contribuind la redefinirea vizuală pe plan internațional a brandului. Urmează apoi câteva expoziții individuale în Milano: în 2008 la Rotonda di Via Besana “Teach me the freedom of swallows”, în 2009 la Trienale Design Museum “Il Fiore di Novembre”, iar în anul 2010 “Milano creative City”, Pavilionul Italian, Expo Shanghai, “Unexpected guests-Homes of Yesteryear, Design of Today” la muzeul Poldi Pezzoli.

Tot în anul 2010 expune instalația “The Rainbow Thieves” la Moscova. În 2012 expune instalația “Seconda Pelle” la Trienale Design Museum, Milano. Urmează numeroase alte instalații, evenimente și expoziții. Este invitat la numeroase universități din întreaga lume să țină lecturi și workshop-uri pe teme legate de design și arhiectură.

designed by

Fabio Novembre