Rob Brandt

Designeri

Rob Brandt

Rob Brandt este un artist ceramist olandez care este creatorul seriei de succes Crushed Cup pe care am adăgat-o colecției noastre. Brandt a absolvit Academia de Arte Visuale St. Joost din Breda în anul 1973 și imediat după absolvire înregistrează un succes internațional cu aceasta serie.

Creațiile sale fac parte din colecțiile permanente ale mai multor muzee printre care Museum Boijmans van Beuningen în Rotterdam, Frans Hals Museum, Olanda.


Stephen Johnson

Designeri

Artecnica

insert text here

insert text here

designed by

Designeri


Loris & Livia

Designeri

Loris & Livia

insert text here

designed by

Designeri


Bernard Schottlander

Designeri

DCW Éditions Paris

Bernard Schottlander s-a născut în 1924 în Mainz, Germania. În 1939 se mută în Anglia unde își începe cariera ca designer de interior și sculptor. După mai mulți ani de experiență în design industrial, la sfârșitul anilor 1950 alege să își concentreze munca în zona sculpturii, punând bazele unui atelier in zona de nord a Londrei.

Începând cu 1965 predă un curs de arta prelucrării metalelor în cadrul St. Martins School of Art. În același an participă la expoziția de grup Six Artists la Institute of Contemporary Arts în Londra și în anul următor are prima expoziție personală la Hamilton Galleries, Londra.

Admirator al lui Alexander Calder, Schottlander creează în 1951 seria de lămpi Mantis.


Pierre Favresse

Designeri

PETITE FRITURE

Născut în 1979, Pierre Favresse a studiat la școala de artă Boulle, urmând apoi specializarea în design la Les Arts Decoratifs din Paris. După ce a câștigat experiență din cei cinci ani de colaborare cu Mathieu Lehanneur în postul de designer și director de agenție, el și-a fondat propriul studio în 2010. Din 2011 este director creativ la Habitat.

designed by

Designeri


Victor Vetterlein

Designeri

& TRADITION

Licențiat în arhitectură la New York, Victor Vetterlein este designer de produs și un artist cu un real interes în dezvoltarea ideilor originale.

designed by

Designeri


Tatsuo Kuroda

Designeri

NORMAN COPENHAGEN

Tatsuo Kuroda este designer de produs, stabilit în Tokio. El a absolvit arhitectura la Universitatea de Artă Tama, din Japonia în 2006 și un master la Academia de Design din Eindhoven, Olanda în 2009. În anul 2010 își înființează propriul studio de design: Tatsuo Kuroda Studio.

" Pentru mine este vorba despre formă, atingere și funcționalitate. Cred că produsele bune vor fi mai mult timp îndrăgite, devenind astfel durabile, sustenabile. "

designed by

Designeri


Simon Schmitz

Designeri

DCW ÉDITIONS PARIS

După absolvirea Școlii de Arte din Hamburg (2017), Simon Schmitz își înființează propriul studio de design în Hamburg, Germania. În acest context descoperă libertatea, autonomia, dar și responsabilitatea de a fi designer. Așa cum spune designerul, aici a descoperit totul despre formă, material și, cel mai important, despre proces.

DCW Editions este un producător de obiecte: obiecte cu rădăcini în trecut, cu utilitate în prezent și cu viziune în viitor. Toate acestea au trei lucrurui în comun: sunt foarte bine concepute, au un design excepțional și sunt foarte bine făcute.

Produsele DCW sunt epitome pentru obiecte ca însoțitoare într-un mod de viață armonios, obiecte care sunt concepute să reziste în timp și să fie un liant între generații.

Dar nu nostalgia pentru trecut este ceea ce animă procesul de producție al DCW, tot ceea ce contează cu adevărat este producția unor obiecte care sunt adevărate, oneste și care trec testul timpului. Variatele colecții — Lampe Gras, Mantis, In The Tube, Here Comes the Sun, etc., sunt toate în dialog unele cu altele, ca expresie a determinării DCW de a produce obiecte care sunt relevante și vor fi relevante mult timp de acum înainte.

designed by

Designeri


Simon Legald

Designeri

NORMAN COPENHAGEN

Simon Legald a absolvit Academia Regală de Arte Plastice Daneză în 2012. Designul de produs semnat de Legald aduce cu sine întotdeauna un dialog între artă și funcționalitate.

" Esența designului meu este ca acesta să fie cumpărat și utilizat. Prin urmare, trebuie să satisfacă nu numai aspecte funcționale, ci și nevoi psihologice și estetice. Pentru mine simplitatea descrie adevărata identitate a obiectelor și le face demne de încredere. În munca mea de proiectare încerc să nu adaug detalii inutile. Lucrez cu simplitatea evidențiind necesitățile în loc să le ascund. Aceasta conferă produsului o expresie simplă și onestă. "

— Simon Legald

designed by

Designeri


Rachel & Benoît Convers

Designeri

IBRIDE

Benoît Convers, designer francez, parte a studioului de design francez Ibride, este autorul unui design sensibil, spectaculos care invită la creativitate și ieșirea din tipare, reinterpretând canoanele prin natura afectivă pe care o imprimă creațiilor sale.

Designerul consideră procesul de design și de producție ca o disciplină profund empatică.

" În ultimă instanță, nu este creația unei picturi, creația unui text, unei piese muzicale sau a unui obiect, mai presus de orice, un gest înspre cineva? "

Ca designer Rachel Convers reinterpretează, restaurează, reinventează forme ale moștenirii culturale colective pentru a invita privirea să se întoarcă la ceea ce a fost la început: natura, esența din care suntem toți făcuți. Gestul ei artistic se bazează pe intenție, atenție, intuiție și, mai mult decât orice, simbol.

designed by

Designeri


Pascale Nivet Bernetiere

Designeri

Céleste Mogador

Pascale Nivet Bernetiere, născută la Carhaix, în inima Bretaniei, trăiește și creează la Rennes. În anul 2016 fondează brandul Céleste Mogador al cărei director artistic devine.

Pascale brodează bijuterii în vechea tradiție a costumului breton, adăugându-și propria amprentă artisitică și extravagantă. Bijuteriile și accesoriile ei creează un univers colorat, unic, captivant. și extravagant.

Céleste Mogador lucrează în exclusivitate cu compania Au ver à soie, lider în producerea firelor de mătase încă din anul 1820. Broșele Mogador sunt căutate de creatorii de haute couture din Franța, de colecționari și cele mai mari Concept Store-uri din lume.

Céleste Mogador este un brand francez care produce bijuterii, accesorii și mici piese ornamentale în serie limitată. Directorul artistic Pascale Nivet-Bernetiere creează colecții colorate, unice, extravagante, cu detalii de broderie manuală fină, care e populată de ochi magici, talismane aducătoare de noroc. Teme constante sunt dragostea, norocul, anatomia.

Muza acestui univers este Élisabeth-Céleste Venard (27 Decembrie 1824 — 18 Februarie 1909) cunoscută sub numele de scena Céleste Mogador, o faimoasă dansatoare franceză de can-can în Paris. Aceasta își începe cariera de dansatoare la șaisprezece ani și curând devine foarte faimoasă în lumea pariziană a timpului reușind să contribuie la introducerea dansurilor quadrille și can-can în locuri respectabile ca Bal Mabille. Celeste este și scriitoare si scrie doisprezece romane, piese de teatru și poezie. Pascale se lasă inspirată de acest personaj spectaculos și astăzi brandul fondat de ea îi poartă numele.


Norm Architects

Designeri

MENU

Norm Architects este un birou de arhitectură danez fondat în anul 2008 în Copenhaga. Biroul lucrează în domeniul designului industrial, arhitectură rezidențială, comercială, fotografie și direcție artisitică. În esență, munca lor se bazează pe echilibrul între complexitate și simplitate punând accent pe calitate, detalii și durabilitate și tradiția design-ului.

designed by

Designeri


Mathieu Challières

Designeri

CHALLIIÈRES

Mathieu Challières, designer francez, trăiește și creează la Paris. Este creatorul unei colecții de obiecte de iluminat delicate și poetice. Fiecare piesă este un unicat, realizată manual în atelierul lui parizian.


Matteo Ugolini

Designeri

KARMAN

Născut în anul 1973 în Italia, Matteo Ugolini este absolvent al Centro Sperimentale Di Design Poliarte a Ancona. După absolvire colaborează cu Studio Telemaco și creează mobilier și accesorii.

Din anul 2008 este director artistic și creativ pentru Karman ITALIA.

Ugolini este un designer care se detașează de tiparele clasice in design, urmând o abordare unică în procesul său de creație. Obiectivul principal în acest proces este de a atinge consumatorul final al creațiilor sale prin emoție. Una din temele pe care le explorează este natura de care designerul se simte profund legat.


Marcantonio Raimondi Malerba

Designeri

SELETTI

Marcantonio s-a născut în 1976 în Massalombarda, Italia. A urmat Institutul de Artă și Academia de Arte Plastice. Din momentul absolvirii începe să semneze scenografia unor spectacole de teatru și să colaboreze cu arhitecți în diverse proiecte. Curând el începe să creeze piese unice de design, temele lui gravitând în jurul naturii explorând conexiunea om – natură.

" Nu renunț niciodată la ironie. Ironia este o chestiune foarte serioasă. Dacă o idee bună este amuzantă, nu pot rezista să nu o pun în practică. "


Kenyon Yeh

Designeri

MENU

Designerul indonezian Kenyon Yeh (n. 1983) a absolvit Universitatea Kingston în 2009. La un an după ce și-a înființat propriul studio la Londra, a creat propria colecție, UNIKEA, realizată manual. Kenyon Yeah Studio se află în Taipei, Taiwan, unde designerul trăiește și lucrează în prezent.

Yeh se concentrează în munca sa pe mobilier și design de produs și lucrează împreună cu clienți internaționali precum Seletti, Menu și Esaila. Creațiile sale au fost expuse în diferite expoziții de-a lungul timpului.

În procesul de proiectare, Yeh se bazează pe liniile clasice și alegeri neașteptate, creativitate, o abordare nouă, interesantă, forme practice.

designed by

Designeri


Jean-Baptiste Fastrez

Designeri

MOUSTACHE

Născut în 1984, Jean-Baptiste Fastrez trăiește și lucrează la Paris. În 2011 își înființează propriul studio de design la Paris.

În 2011 câștigă Marele Premiu al Juriului al Design Parade 6 la Villa Noailles (Hyères, Franța).

A colaborat cu producătorul danez de țesături Kvadrat, Galeriile Lafayettes din Paris, Sèvres / Cité de la céramique, centrul de cercetare a sticlei Cirva din Marsilia, brandul francez Moustache și galeria de design Galerie Kreo din Londra și Paris.

Lucrările sale au fost expuse la Mudac, Lausanne, la Grand Hornu din Belgia și la Muzeul de Artă din Seul. Lucrările sale sunt incluse în colecția permanentă a Vila Noailles din Hyeres, CNAP, Paris și Centrul Pompidou din Paris.

designed by

Designeri


Ingo Maurer

Designeri

INGO MAURER

Poreclit “poetul luminii”, Ingo Maurer (1932-2019) a studiat graphic design la München. În 1963 fondează “Design M” — studio de design de iluminat care proiectează și produce corpuri de iluminat. Studioul și-a schimbat ulterior denumirea în “Ingo Maurer”. Una dintre primele piese semnate de el, The Bulb (1969) a fost inclusă în colecția de design a Muzeului de Artă Modernă din New York. A expus apoi diverse instalații în expoziții ca cea a centrului Georges Pompidou din Paris, Villa Medici în Roma sau Institutul Francez de Arhitectură din Paris.

Începând cu 1989 designul lui Ingo Maurer a fost constant prezent într-o serie de expoziții din întreaga lume: Muzeul Stedelijk din Amsterdam, Muzeul Vitra Design din Germania, Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum din New York etc.


Inga Sempé

Designeri

MOUSTACHE

Inga Sempé este designer francez care trăiște și lucrează la Paris. Absolventă a Ecole Nationale Superieure de Creation Industrielle (ENSC) Paris în anul 1993, munca de creație a designerului francez se distinge printr-o puternică personalitate și aerul de imponderabilitate al obiectelor create.

Designerul colaborează cu multe branduri consacrate cum ar fi Moustache, Ligne Roset, Alessi, Hay, Cassina, Luce PLan, Cappellini, Edra, etc.

În anul 2007 primește premiul Red Dot Design Award.

designed by

Designeri