Pascale Nivet Bernetiere

Céleste Mogador

Pascale Nivet Bernetiere, născută la Carhaix, în inima Bretaniei, trăiește și creează la Rennes. În anul 2016 fondează brandul Céleste Mogador al cărei director artistic devine.

Pascale brodează bijuterii în vechea tradiție a costumului breton, adăugându-și propria amprentă artisitică și extravagantă. Bijuteriile și accesoriile ei creează un univers colorat, unic, captivant. și extravagant.

Céleste Mogador lucrează în exclusivitate cu compania Au ver à soie, lider în producerea firelor de mătase încă din anul 1820. Broșele Mogador sunt căutate de creatorii de haute couture din Franța, de colecționari și cele mai mari Concept Store-uri din lume.

Céleste Mogador este un brand francez care produce bijuterii, accesorii și mici piese ornamentale în serie limitată. Directorul artistic Pascale Nivet-Bernetiere creează colecții colorate, unice, extravagante, cu detalii de broderie manuală fină, care e populată de ochi magici, talismane aducătoare de noroc. Teme constante sunt dragostea, norocul, anatomia.

Muza acestui univers este Élisabeth-Céleste Venard (27 Decembrie 1824 — 18 Februarie 1909) cunoscută sub numele de scena Céleste Mogador, o faimoasă dansatoare franceză de can-can în Paris. Aceasta își începe cariera de dansatoare la șaisprezece ani și curând devine foarte faimoasă în lumea pariziană a timpului reușind să contribuie la introducerea dansurilor quadrille și can-can în locuri respectabile ca Bal Mabille. Celeste este și scriitoare si scrie doisprezece romane, piese de teatru și poezie. Pascale se lasă inspirată de acest personaj spectaculos și astăzi brandul fondat de ea îi poartă numele.