Bernard-Albin Gras

DCW ÉDITIONS PARIS

Bernard-Albin Gras a fost unul dintre cei mai inovatori designeri ai secolului XX. Estetica funcțională a lămpilor sale și mai ales designul detaliilor au fost cu adevărat originale și avangardiste. De la început, Le Corbusier a fost sedus de designul său modern și de funcționalitatea lămpilor și a devenit unul dintre cei mai entuziaști susținători ai lui Bernard-Albin Gras, folosind produsele acestuia în numeroase proiecte arhitecturale din întreaga lume.

Alții precum Robert Mallet-Stevens, Jacques Emile Ruhlmann și Eileen Gray au urmat și ei această tendință. Mai mult, astfel de artiști cunoscuți precum Sonia Delaunay și Georges Braque au folosit și ei aceste lămpi în studiourile lor. Pentru prima dată în istorie, o lampă a devenit la fel de populară atât în proiectele profesionale, cât și în proiectele rezidențiale. Designul talentat și vizionar al lui Bernard-Albin Gras s-a dovedit atemporal.

DCW Editions este un producător de obiecte: obiecte cu rădăcini în trecut, cu utilitate în prezent și cu viziune în viitor. Toate acestea au trei lucrurui în comun: sunt foarte bine concepute, au un design excepțional și sunt foarte bine făcute.

Produsele DCW sunt epitome pentru obiecte ca însoțitoare într-un mod de viață armonios, obiecte care sunt concepute să reziste în timp și să fie un liant între generații.

Dar nu nostalgia pentru trecut este ceea ce animă procesul de producție al DCW, tot ceea ce contează cu adevărat este producția unor obiecte care sunt adevărate, oneste și care trec testul timpului. Variatele colecții – Lampe Gras, Mantis, In The Tube, Here Comes the Sun, etc, sunt toate în dialog unele cu altele, ca expresie a determinării DCW de a produce obiecte care sunt relevante și vor fi relevante mult timp de acum înainte.

designed by

Bernard-Albin Gras